Opas sopivan markkinointikeinon valitsemiseen

Oletko aikeissa luoda yrityksellesi markkinointistrategian, mutta et tiedä, mitä kaikkea sihen pitäisi sisällyttää ja millainen markkinointi sopii parhaiten juuri sinun yrityksellesi? Me haluamme auttaa sinua! Tiedämme, että yrittäjyys ja varsinkin markkinointi voi joskus olla varsin haastavaa, varsinkin, jos ei ole mahdollisuutta kysyä keneltäkään apua. Haluammekin toimia tässä asiassa auttavana olkapäänäsi ja tarjota juuri niitä neuvoja, joita olet haaveillut saavasi jo pitkään.

Tähän lyhyeen oppaaseen olemme listanneet erilaisia markkinointistrategioita niille sopivien yritystyyppien alle. Näin voit helposti valita niitä markkinointikeinoja, jotka juuri sinun yrityksesi kannattaa hyödyntää. Muista, ettei kannata tuudittautua vain yhteen keinoon, vaan toimiva markkinointistrategia rakentuu useammasta osasesta.

Opas markkinointiin

Paikallinen yritys

Toimiiko yrityksesi lokaalisti, ja tavoitteena olisi saada se paikallisten asukkaiden tietoisuuteen ilman sen kummempaa tarvetta kansainväliseen markkinointiin? Lue tästä vinkit siihen, kuinka markkinoida paikallisesti toimivaa yritystä mahdollisimman tehokkaasti.

  • Postilaatikkoon jaettavat mainokset

Jos haluat markkinoida vain esimerkiksi tietylle asuinalueelle tai tietylle kaupungille, voit helposti rajata markkinointisi vastaanottajat jakamalla mainokset suoraan tiettyihin osoitteisiin.

  • Sosiaalisen median mainos

Myös sosiaalisessa mediassa on mahdollista rajata markkinointisi kattavuutta niin, että algoritmien avulla markkinointia esitetään vain paikallisille ja budjettisi käytetään mahdollisimman tehokkaasti.

  • Paikallislehden mainos

Haluatko mainostaa paikallisille niin, että viesti menee perille myös vanhemmalle ikäpolvelle? Paikallislehden mainos on varsin tehokas keino paikalliseen mainostamiseen.

Kansallinen yritys

Toimiiko yrityksesi koko Suomessa? Kokeile näitä markkinointitärppejä, joiden avulla saat markkinoitua yritystäsi mahdollisimman tehokkaasti.

  • Messuilla jaettavat mainokset ja käyntikortit

Jos haluat tavoittaa ihmisiä tietyn kiinnostuksenkohteen parista, voi olla hyvä ajatus suunnata messuille, joissa kävijät ovat jo valmiiksi rajautuneet kohderyhmäsi mukaisesti.

  • Kansainvälinen televisiomainos

Eikö kuulostaisikin hienolta, jos oma yrityksesi saisi aivan oman televisiomainoksen? Se on huomattavasti edullisempaa kuin uskotkaan, ja tavoitat useita miljoonia ihmisiä maan laajuisesti viikottain.

  • Kansainvälinen radiomainos

Jos televisiomainos kuulostaa liian työläältä prosessilta, ajaa radiomainos suunnilleen saman asian tehokkuudeltaan ja on myös oiva vaihtoehto.

Kansainvälinen yritys

Toimitko kansainvälisesti ja mietit, mikä on paras tapa markkinoida? Me kerromme sinulle!

  • Sosiaalinen media

Sosiaalisen median avulla on mahdollista tavoittaa ihmisiä ympäri maailmaa jopa aivan ilmaiseksi.