Hakukoneoptimointi – tämä sinun pitää siitä tietää

Modernissa maailmassa ei yrittäjänä pärjääminen enää olekaan itsestäänselvyys. Koska oman yrityksen perustamisesta on tullut niin helppoa, on myös yritysten määrä lisääntynyt huimasti. Ollaan kaukana niistä ajoista, jolloin yhtä kylää kohden on ollut ehkäpä vain yksi taitaja alaa kohden ja jolloin jo kahden saman tekijän löytyminen samalla alueella aiheutti suuren ja verisen valtataiston. Nykyisin on varsin yleistä, että samallakin alueella saattaa toimia jopa kymmeniä saman alan tekijöitä, ja tämän lisäksi globalisaation johdosta nykyisin kuluttajan on helppo valita palvelunsa tekijöiltä ympäri maailmaa. Vaikka kuluttajalle moinen valinnanvara ja sitä myötä sivuvaikutuksena tullut hintojen laskeminen onkin varsin otollinen tilanne, ei yrittäjän näkökulmasta tilanne ole ollenkaan niin hyvä.

Koska on mahdollista, että samalla alalla toimii jopa kymmeniä, satoja tai tuhansia muita tekijöitä, on luonnollisesti tärkeää, että oma yritys erottuu joukosta jollakin tavalla. Vaikka monella yrittäjällä onkin hanskassa se käsitys, että yritystä pitää jollakin tavalla markkinoida, ei markkinointistrategia ole läheskään kaikilla yrityksillä kovinkaan hyvällä tolalla ja tämä näkyy suoraan yrityksen tuloksessa. Kuitenkin varsinaisen markkinoinnin ohella on olemassa myös muita asioita, jotka ovat menestyksen kannalta tärkeitä ja jotka olisi hyvä ottaa huomioon. Moni ei edes tiedä näiden olemassaolosta. Yksi olennaisimmista on kuitenkin hakukoneoptimointi, jonka olemassaolo tai puute voi parhaillaan ratkaista sen, menestyykö bisnes vai ei.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Mitä hakukoneoptimointi tarkoittaa? Hakukoneoptimointi on termi, jonka merkitys ei ole läheskään kaikille selvä ja joka on valitettavasti hukassa myös monelta yrittäjältä, joille siitä ja sen osaamisesta voisi olla varsin suuri hyöty. Siksi haluammekin lyhyesti kertoa siitä, mitä sana hakukoneoptimointi tarkoittaa ja mitä kaikkea sinun tarvitsee siitä tietää. Lyhyesti sanottunu hakukoneoptimointi on sivuston tekstin kirjoittamista niin, että se on mahdollisimman optimaalista hakukoneille ja jotta se esitetään tietyillä termeillä hakiessa hakutuloksissa ensimmäisenä. Kaikkein osaavinkaan koodaaja ei oikeastaan voi osata hakukoneoptimoinnin periaatteita täysin, ja tämä johtuu siitä, että suuret hakukoneet muuttuvat algoritmejaan jatkuvasti väärinkäytön ehkäisyyn. Kuitenkin perustason hakukoneoptimointiin riittää yksinkertaisesti perustieto siitä, kuinka hakukoneet toimviat ja kuinka niihin voi vaikuttaa. Tämä on jotakin, mikä jokaisen yrittäjän olisi hyvä tietää.